2012. augusztus 3., péntek

august

Sziasztok!
Talán, ha egy képpel kezdem, megenyhítem a fagyos szíveket, amiért így elhanyagoltam a blogot. Ne haragudjatok, igazából türelmem nem volt hozzá, ill. túl sok dolgot írhattam volna le, amit (utólag biztos nem bántam volna meg, de ha feljöttem volna, mindig emlékeztetett volna arra, amit nem akarok). 
Szóval, a nyarat szerencsésen átrajzoltam. Voltak megrendelések, azokat nem mindet digiztem, néhánynál annyira kevés volt a határidő, hogy még postára adás előtti fél órában is azt csináltam.
Ez a lepkés kis pihentetés rajz volt a babák-családi képek között. Mutatok róla még két képet:)
Viszem kiállításra majd, noha ajándéknak készült. Lesz egy párja is, valamikor. Mérete A/4, sárga kartonra készült.
Mutatok a megrendelésekből is valamit, ha már említettem:
Egy hét részes sorozat első három darabja, mind A/4-es méret. Azóta elkészültek, sikeresen meg is érkeztek a gazdájához:)

Nem volt unalmas az elmúlt két hónap sem. Rosszakaró levéltől kezdve, kiállítási lehetőségen át, tegnap még egy szülinap is belefért és a többi...
Ez pl a kiállításra készült, ha emlékeztek, ennek már van egy párja régebbről:
A/3-as méret. Kostovától már itt szintén említettem a Hattyútolvajokat. Na, végre sikerült megszereznem az első regényét is, A történészt. Stílusában hozta az elvárt terjengős Kostovát, maga a téma nem nagyon hatott meg, DE a tudományos megközelítése annál inkább. Szerintem évekig járta az elfeledett levéltárakat Románia, Magyaro, Töröko., Bulgária stb.... helyein, hogy lemásolhasson szövegeket és felhasználhassa a Karóbahúzóhoz. Igen, vámpíros sztori, de szerencsére semmi tvájlájt szaga nincs, sőt, azt kell mondanom, hogy a tinik és vámpírsztorik kedvelői között biztos nem lesz siker, kerüli a hatásvadász húzásokat. Ezért is bírtam elolvasni.

Kaptam egy kiállítás lehetőséget is, az első (és eddig egyetlen), amit nyugodt szívvel mondtam vissza. Szerencsére augusztusra elígérkeztem közelebbi helyre, több képpel. Mikor jött a felkérés, gondolkoztam hogyan oldjam meg, egy rajzos baráttól kértem hallgatási segítséget, aki rögtön tántorított is el, mutatott néhány oldalt és kommentet attól, aki kérte a képeket. A legkevesebb, h azt írom, ledöbbentem teljesen. Nem hittem el, tegnapig, h ilyen létezik és tényleg tőle származnak a bejegyzések (amiket nem szeretnék közre adni, a bloghoz méltatlan lenne, még úgy is, h folyton háborgok és néha kritikán aluli a megnyilvánulásom). Tehát tegnap, szerintem várta, hogy szülinapom legyen és úgy mart belém, vagyis volt rá próbálkozás. Mivel reggel már úgy keltem fel - s ezen 24 óra elteltével sem akarok változtatni -, h megszüntetek nagyjából minden kapcsolatot rajzos oldalakkal, mert amennyi szemetet, irigységet onnan kapni, látni, nem hiányzik. Mostanra már nevek nélkül tudok munkákat összekapcsolni alkotókkal, szelektív lesz a látásom facén is. A ráérős rosszindulatra nincs szükségem, egy nyugodtabb évet akarok most magamnak ilyen téren, s már említettem, egy-egy kiállítás nem igazán tud olyan szinten meghatni, hogy bárkinek is a seggnyalója legyek egy életen át hálából. Arról nem is beszélve, h az örökös másolat VS kreatív elme harca már olyan szinten lerágott csont,h az említésére falat tudnék akarattal bontani. Nehéz lehet megérteni,h a megrendelésekkel nem a kreatív elmédet szolgálod, hanem a számláid rendszeres befizetését... erre nem is szánok több szót.
Foglalkozom a magam dolgával, saját oldalammal és azzal a néhány alkotóval, akikkel tényleg érdemes. A többit pedig meg se fogom látni idén. Meglátjuk egy év múlva mennyire lesz ez a taktika sikeres:)

Hamarosan pedig KV koncert Pesten!!!! Remélem tudok menni, aznapi dátum rémlik valami miatt, de jelenleg lövésem sincs,h mi miatt... remélem nem valami visszavonhatatlant ígértem valakinek, tuti kiszaladok a világból.

Jók legyetek, valamikor jövök még:)
Ena