2011. augusztus 29., hétfő

Összegzés

Vége a nyárnak, bármilyen nyár is volt és akar elhúzódni, de a héten vége. Kis összegzés. Mint, ahogyan az lenni szokott, rengeteg tervvel néztem elébe, de minimum a világot akartam megváltani két hónap alatt. Továbbra sem jött össze a dolog, de nem csüggedek, kaptam helyette mást....

2011. augusztus 18., csütörtök

kávészünet

Az első nyereményem, amit neten keresztül "szereztem" :) Klári gyöngyékszeres blogján játszottam és nézzenek oda... nyertem :) Ma kaptam meg, gyönyörű szép, élőben még ennél is sokkal jobb, lánca is van meg minden, remélem szerencsét fog hozni! :) Nagyon köszönöm még egyszer Klárinak! Látogassátok a blogját, csudajó dolgokat találtok rajta!
A kávém pedig elfogyott, most ennyit engedélyeztem magamnak... legyetek jók, vigyázzatok magatokra!

2011. augusztus 14., vasárnap

Silence

Sziasztok! Itt az újabb alkotás, ígértem kicsit "komolyabbat" a minimal rajzok után. Félig sikerült is, de higgyétek el, elég sok nyűg volt ezzel is. Két hétig felfordulás volt itthon, festők, falbontók... igazából ezt a rajzot annak szántam, hogy a kezem megint visszaszokjon a finom dolgokhoz, téglapakoláshoz fel kellett kötni a bugyogót :D

Anna Tsuchyia most nagy kedvencem, sorolhatnám a kedvenceket, amiket nagyon nagyon sokszor hallgattam mostanában tőle. Róla kerestem képeket, nekem gyanús, hogy itt nem ő van, de jól nézett ki, szóval itt van a referencia, bárki nézheti, hasonlítgathatja stb stb... ahogy ideje engedi.

Egy pár perces kis firkát azért csináltam előtte, de azt a jó hírem érdekében nem tenném közre ;) Közben a cserépkályhát is felavattam, amit beraktak nappaliba, egész jó helynek bizonyult, mostantól mellőle fogok jelentkezni (huhuu... majd télen de faszákos lesz a meleg teával).
A félreértések elkerülése érdekében legközelebb egy wipet készítek a wip készítésről is :D Hülyén hangzik? Az is... noh, ne kérdezzétek, miért alul kezdtem, este volt, fogjuk rá. Józanul nem gondolkodóknak jó tanács: SOHA ne alulról kezdj rajzot, főleg, ha az bőr, mert nem fogsz tudni annyi papírt rá tenni, ami befedné és nem kenődne el, hogy ne kelljen újra és újra javítgatnod. (kiegészítés vége).
A bőrt lyra 2B-s és H-s ceruzával készítettem, rotringgal (2B) pedig élesítettem, ahol hajlás van.
Ami tetszett az egész képen az a haj! Imádom az ilyen tekert, fonott, csűrt-csavart dolgokat. Szerintem ilyet még nem is rajzoltam... mikor kész lettem vele, valami szúrta a szemem, de nem tudtam, hogy mi. Lefotóztam és feltöltve fél óra múlva ugrott be (füle környéki részre nem összpontosítani eléggé :D Hát hogy nőhet így haj?? Sehogy! (második kiegészítés vége))
A hajhoz felváltva használtam a Milan 2B-s és az Adel 8B-s ceruzákat, illetve a monopolradírral szedtem vissza, ahol túlfutottam.

A virágokkal kínlódtam a legtöbbet, nem volt hozzá kedvem igazán, virág... ezer virág, az eredetiről lesajnáltam jó sokat, de még így is maradt, ami szúrta a szemem. Ezért is haladtam vele olyan lassan, meg pontosan nem is tudtam sokáig, mit akarok... leveleket, tollakat, lett a kettő ötvözése, mindenki szája íze szerint eldöntheti, mit lát ki a kilógó részekből :)
Elefántos radír a világ legjobb radírja, ne feledjétek!!! :))
A felhőktől kicsit tartottam, de minek?! A rajz leggyorsabb és (sztem) leglátványosabb része. Sokat vacilláltam, rajzoljam, ne rajzoljam.. aztán belekezdtem és nem bántam meg. Alapszín a Lyra, ellentétes csíkozással Milannal a sötétebb részek, ezt szétkentem és rotringgal bejelöltem azokat a részeket, ahol biztos sötét foltokat akarok. Ezután Milannal kezdtem neki, újra eldolgoztam és a legsötétebb részekben az Adelt használtam, monopolradírral pedig a csúcsfényeket kiszedtem. Illetve a felhő "gömbölyded" formáját is azzal adtam meg.
Nos, ez ennyi volt mára. Felhasznált dolgok: referencia, 2B és 2H Lyra ceruza, Milan 2B, Adel 8B, rotring (2b-s béllel), illetve Koh-I-Noor papír. Kávé, Anna Tsuchyia albumok a háttérben (Cocoon, My Fate, Wonder Woman, Human Clay, Shout in the rain előnyben).

Sok levéllel vagyok adós, igyekszem pótolni, de az elmúlt két hét a takarításról és pakolásról szólt...  nem igazán tudtam foglalkozni semmivel. Ohhh, a legfontosabbat majdnem kihagytam!!!!!!!! A családban egyedül nekem lett harci sebem, bezony ám... a gyűrűs ujjam majdnem kiszakadt a helyéről, csak zúzódott végül, de így nem olyan látványos a dolog :(


Legyen szép napotok!


2011. augusztus 5., péntek

Ceruzák

Mivel nagyobb rajzba lusta vagyok most belekezdeni (vagy még a tegnapi és azelőtti szülinapozást nyögöm), most ceruzákat mutatok. Ilyet még úgyse tettem itt közé. Ezekkel dolgozgatok, a többi kiegészítőt meg legközelebbre hagyom.


Kezdem a sort a Lyra ceruzákkal. Jelenleg a 2H (ezzel vázlatolok, a világos alapszín mindenhova-bőr, ruha, világos haj stb.). Mellette szintén a Lyra 2B (ezzel már hátteret, sötétebb foltokat szoktam megadni, még mindig alaptónus). A Milan 2B jóval -számomra- értékesebb, mint a Lyra 2B, de papírtól és felülettől függ, hogy melyiket érdemesebb használni. A Milant gyakrabban használom, nekem jobban bejött, mint a Lyra.
A Koh-I-Noor ceruzák... jelenleg itthon most 6-7 és 8B-s van. Ha valaki most szerez be, én ajánlom neki,h minden második számút vegye, így kevesebb ceruzából többet kihozhat. A 4 vagy az 5B-s nekem most hiányzik, majd veszek párat, de mai vásárlásom során csak Koh-I-Noorból lett volna, abból meg most így is több van, mint amit használok. 
Szóval, a köztes ceruzákkal (4-6B nekem a köztes) az előzőleg alaptónusra dolgozom rá. Papírtól és formától függően választom meg, h éppen melyikkel dolgozom. Annyira nem szeretem ezt a márkát, ha tudom, igyekszem mással pótolni.
Természetesen, minél feljebb megyünk, a szén annál könnyebben morzsolódik, így a 8B-ssel nagyon óvatosan kell bánni. Már a 7B is határeset, de van, h megköveteli a feketét a dolog, de ha mostanában érdeklődünk a rajzolás iránt, vegyünk 8B-t, próbáljuk ki, de használni egyenlőre az alatta lévőket, míg a kellő rutin meg nem lesz a kézben. 
Az Adel 8B másik nagy kedvencem (mármint maga a márka), de szinte leheletre morzsolódik, jobban mint a Koh-i-Noor 8B, tényleg csak az elszántaknak ajánlom! Fotón talán látszik, h egy picit sötétebb is az Adel nyolcas. Illetve, nem hogy morzsolódik, pattogzik, de nagyon csúszik a lapon, úgyhogy csak óvatosan, tényleg!
Végül a majdnem rotring 2B-s béllel. Rengeteget használom. Hajszálak, szemek, ajkak, díszek... minden, ami pici, vékony, apró foltos. Enélkül hozzá sem kezdek rajzolni.
A biztonság kedvéért ugyanazzal a ceruzával a márkát és puhaságot is felírtam a minta-folt felé. Így látjátok azt is, h szövegnél mit jelentenek a számok. A rotringnál lehet hasonlítási alapja annak, az írás közben tényleg olyan, mintha egy átlag béllel írna nyomtató papírra az ember. Ahhoz nézzétek a többit, a feketéket. :)
Keresztirányban van felsatírozva, de semmi extra sötétítés nincs rajta. Tehát ezek a ceruzák ezt adják, ha oldalról, majd felülről húz vele az ember.

A papír Koh-I-Noor, amire írtam, rajzoltam!


2011. augusztus 1., hétfő

15 dolog.

Tegnapi termés, tényleg megfogadtam, h minden napra hagyok egy ilyet, amíg nem lesz szeptember, mert komolyabbat most nem érzek magamban... de már régen kimaradtak napok, na ezért nincs újévi fogadalmam!
Viszont, néhány dolog, ami mostanában zavar:
Csak a teljesség igénye nélkül persze






* A minimalnak azt hinni, sok időt igénybe vévő dolog és azt úgy kezelni, mint egy két napos rajzot. Nem, ki kell,h ábrándítsam a jó népet, egy ilyen rajz, legyen bármekkora méret is, öt óránál régen nem több, míg egy hajszálam mindenem látszik rajz akár öt nap is lehet (munkával rendelkezők majdnem előnyben).
* Olyan emberek kommentnek hitt szemete a galériádban, amit éjfélkor hagynak ott, h te másnap ezzel szembesülj. Öregem, ha hónapokra, akár évekre nem jelentkezel, tegyük meg egymásnak azt a szívességet, hogy nem egy olyannal fogsz beköszönni,h egy ilyen minimálnál te többet is tudsz, peace. Erre nagyon egyszerűen csak annyit: takarodj vissza oda, ahol eddig kuksoltál, nem igen hiányoztál eddig sem, vagy kerestelek volna... nem?
* A fika-jellegű hozzászólások. Azért mostanra az ember már érzi, hogy mi jön őszintén és mi a kényszer, illetve a fogcsikorgatós hsz-t is nagyon jól fel tudja ismerni, amit csak azért kap, mert nem merem az őszintét bevallani, de amúgy rühellem a pofád. Ennél már csak az a szánni valóbb, mikor az évente felbukkanó egyed kiválasztja a leggagyibb rajzod (jelen esetben) és ahhoz ír vmi szörnyen jót: ennél tudsz többet. Naná,h tudok, baromarc... talán ha nem a két évvel ezelőtti rajzaim között keresnéd ki a leggyengébbet és inkább a legfrissebbre mennél rá, lenne értelme.
* Kicsikart elismerés. Nem osztogatom, félreértés ne essen, én is nehezen fogadom, nemhogy adjam. Van egy honlap, teljesen mindegy melyik, rajzokat (is) feltehetsz és pontozhatsz rájuk. Na elég gáz, ha eleve úgy teszel fel bárhova bármit,h jajj favold, csillagozd, pontozd, de hogy ezt te még külön követeled(!!!), na az már az a kategória, amin nevetni se tudnék, bármennyit fizessenek érte. Bár, szívesen fogadnám azt az egót, ami még ilyen kísérő szöveggel is kurva természetesnek veszi, hiszen én egy akkora arc vagyok, nálam jobb a Földön nincs! Huha... magas lóról nagyot... ismerjük?
* OTP. Kifejezetten rühellem az elmúlt pár napban...
* Hogy nem tudok aludni hónapok óta! Igen, egészen pontosan egy éve és két hónapja.
* Orvosok, akik mindennek tudatában szarnak az egészre.
* Zacskós tej, mert a hűtőben biztos összebalhézik a mustárral vagy a vajjal... aztán takaríthatod az egészet, mert minden tej. Régen volt ilyen zacskós tej tartó műanyag izé... azt vajon hova tettük??? És miért nem gyártanak már olyat?
* Ellopott ötletek. Jelenleg érthető ez rajzra, írásra is. Talán a gondolataimat valahogy jogvédetté kellene tenni vagy hasonló... ha fészen lájkolok egy oldalt és utána még húsz ismerősöm megteszi, elgondolkodom,h én vagyok e ennyire szürke, vagy...?
* Fész ismerősök 3/4-e, akikről én semmit, ők viszont baromi sokat tudnak rólam. Végülis, rögös az út...
* Sztárnak gondolt fész ismerős, aki hozzám jön sírni, hogy én, a neve senki vidéki jány, a fos-szar-semmi rajzaimra miért kapok napi hatvan lájkot, ő meg az extra-szuper-igényes dolgaira semmit. Nos, a hiba az Ön készülékében keresendő... (önmagunk lájkolása meg továbbra is égő, főleg, ha az az egyetlen lájk az egész alatt XD)
* Fészen azt mondani, az én ismerőseimet nem ismerem, ebben a percben lettél ismerőse fekete pákónak, kiszel tündének, delhusának... no comment :D De tudod mit, ha te őket ismered, meg a többi ötszáz tv-s embert, kalapom emelem, a szintet megköveteled.
* Azt hinni, ha tízen (mindig ugyanazok) azt mondják jó vagy, akkor elhinni. Emberek, engem is szeretnek a barátaim... nem fognak nagyon lehúzni, főleg, ha látják,h mennyire sokat jelent :D Miért hiszel olyan szavának, aki szeretetből dicsér, de hozzá is teszi, én ehhez nem értek? Nem jó ez így...
* Szülinapom!!!!! pfeeej
* Bosszant,h ennyi minden bosszant, de már nemhogy a pohár van csordultig, de...