2011. július 29., péntek

Rainy day

Sziasztok!
Sokat esik mostanság, nem? Mondjuk, én inkább ezt viselem el, mint a negyven fokot, de leginkább a köztes váltakozás visel meg, reggel meleg, este szélvihar.... nehéz!! 
Végül, nem tudom, h miért pont ezt és így rajzoltam. Elég nyomott a hangulata, lehet nekem is az van, csak próbálom elnyomni mindig valami hülyeséggel. Hamasaki Ayumi - Rainy Day PV-jéből van ez a kép. A videót itt megtaláljátok.

Tehát a kép nagyon is tetszik, a rajzzal sincs nagyobb bajom az átlagosnál és a belefektetett időt tekintve. Nem életem nagy remeke, de egy napos, ha órát néznék, talán 10 órát foglalkoztam vele. A/4-es méretről van szó. A szkennelés nem tetszik, de most az Istenért se akar jobbat, a fotókon látszik azért, hogy milyen is az eredeti verzió.
Nagyon gyorsan haladtam, sok kis folt volt most az egész, homályos felületek. Igazából a szem volt az egyetlen na meg kicsi a hajból, amiben tényleg nem volt meg az elmosás. Pont ez tetszett meg egyébként, szakadó esőben egy üveglap mögüli arc... igen, tényleg nyomott a hangulatom, ha ez tetszik :D Vállalom.
A változatosság kedvéért, ebben a percben is esik az eső :D A fotókon azért remélem látszik, hogy nem felette, hanem oldalról vannak elkapva! Nehogy valaki eltévelyedjen, hogy ez szemből is pontosan ilyen.
Lyra ceruzát használtam a bőrhöz (2B) és Milant (3-5B) a haj, szem, háttér... azaz a sötétebb részeknél. 
A kezem alá midig tettem egy (eleinte még) fehér lapot, hamar szutykos lett, a kezemmel együtt. Dörzsicerkával kentem szét mindenhol a felületet. 
A vízcseppekkel nem volt sok gondom. Igazából a mellette lévő részekből húztam át a grafitot a dörzsicerkával, és rotringgal (2B-s bél) dolgoztam rá, ahol kellett. Illetve a Milan ceruzával is, ahol látható, h sötétebb.
Kicsit olyan, mintha sírna, vagy a hajából jönnének a könnyek :)) Áh... biztos csak a közelgő szülinap az oka. Sose szerettem a szülinapom, kifejezetten utálom az év ezen napját. Commissionöm egy fontosabb lenne még, de éreztem, hogy míg túl nem jutok a nagy napon, addig nem érdemes belekezdenem, mert elrontom csak. Érzem, h remek döntést hoztam :D Pár napig még pihentetem a dolgot. 

Nos, bárminemű kérdéssel itt is megtaláltok, illetve mailt is írhattok az enolah.namida@hotmail.com-ra.
Tovább kellemes estét mindenkinek!


2011. július 20., szerda

eltévedve...


Helló-Szia-Mindenki!

Ha kalandos útinaplót vezetnék a mai nap igen megkövetelne magának a bő beszámolót, de még mindig nem "olyan" blogot vezetek :D
Legyen annyi elég, hogy biztonsági őrökkel kísértek ki onnan, ahova fogalmam sincs hogy keveredtem be, de eltévedtem és ipari kémnek néztek (akkor nem röhögtem így, de fél napi távlatban nézve egészen cirógatja az egómat a dolog:D Én, a Kém!!!). Klinika, vidámpark, vattacukros néni, eltévelyedett turisták, campus fesztre készülők bláblá... és még a buszsofőr is mekkora tróger volt, lefékezett és ment tovább, nem állt meg, potom ötven perc múlva jött is a következő (de legalább egy helyes srác mellett ültem, de lehet csak próbálom magam azóta is vigasztalni a buszos trauma után).

De ne feledjétek, a forró csoki mindenre, ismétlem mindenre gyógyír!!!
Két rajzom is postáztam, remélem minden okés lesz velük...

És ez pedig az új rajz, barátosnémnak készül ajándékba(ő is van rajta), A/4-es méret.
Most kaptam néhány Lyra ceruzát, azokat idomítom kisebb-nagyobb sikerrel.

Jók legyetek, miegymás :)

2011. július 8., péntek

Kochou II

Sziasztok!
Elkészültem végre, nagyon sokat nem akarok mellé beszélni, mert öt perce sincs,h felidegesítettek, megyek azt fekszem inkább lefele. Abból baja senkinek nem fog származni.

A/3-as méret, a vázlattal sok idő nem ment el, mert hajtenger az egész, azt ugye nem lehet szálanként megrajzolni, (én legalábbis nem tudom) szóval csak azt jelöltem, hol lesz hajlás, sötét-világos rész. Illetve a lepkék, amiket egy másik rajzomról néztem le. Azokat gyorsan ki is dolgoztam, hogy a hajjal is úgy tudjak majd dolgozni később, h viszonyítási alapom már legyen.
A frufrunál nem használtam (meg máshol sem) francos ceruzát, darabolható tölthető radírt meg stb... simán a monopol radírral szedtem vissza. Hallottam ám, hogy az "igényesek nem használnak monopol radírt, hanem áldoznak ezer ft-ot egy spéci tölthető radírra". Nos... leszarom ki mit gondol meg terjeszt a neten :D Ha tudsz rajzolni, a porban is fogsz tudni egy gallyal, ha nem.... Isten se segíthet a francos cuccokkal. (zárójel bezár)

Mivel este dolgoztam többet, így a fotók többsége is este készültek. Lényegében teljesen mindegy mikor csináltam volna, mert a rengeteg szén állandóan becsillant, vaku nélkül még ment is a dolog, de akkor is erősen torzítani kellett a rajzon.
Igazából nem akarok írni a munkafolyamatról, mert leültem és csináltam, ill. tapasztalja ki magának mindenki a saját kis trükkjeit. Nem, nem szemétségből nem mondom el, csak unom, h a kezem le van rágva rendesen, és szemetet kapok vissza érte cserébe.
Itt vannak a fotók, nincsennek megmanipolva, csak a nevem rajta, letölthető, nézhető, varázs továbbra sincs, csak belefektetett idő és türelem.
Itt már a cérna és kötél is szakadt, a kezem azóta megint fáslizni kell meg kenőcsözni, mert ez a sok feketeség meg folt meg haj meg háttér.... nah, ezeket nem szeretem ennyire töményen.

Külön kérés volt a rengeteg lepke, hiába mondtam, h a haj önmagában is elég sok.. ugye a megrendelőnek mindig igaza van, raktam rá lepkéket, azzal is kevesebb a rajzolni való haj. Lentebb a kész kép, remélem a megrendelőnek is fog tetszeni.

Eszközök:

2B-s, 4 és 6B-s ceruza (Milan)
Lap... amit még most se néztem meg mi a neve, továbbra is állítom,h Koh-I-Noor, lassan úgyis vennem kell újat, felírom a kezemre, hogy ne felejtsem el megnézni!
Referencia, sok sok lepke, mégtöbb kávé (nem, nem vagyok függő, de leszokni se tudok róla)

DeviantArtom

FaceBookom

2011. július 6., szerda

Minimal


Nagyon töprengek most... sok dolgot szeretnék rajzilag, csak ugye az idő jelenleg nem a legjobb barátom erre.
Ahogy a commissionok lemennek meg ugye új dologgal foglalkoznék mindenképpen Suppal, de mellette majd azért egy-egy rajz befigyel. Azokat egy teljesen más irányba vinném, nagytakarítást csináltam a régi ruhás szekrényemben és új ötletem támadt, amihez ez a minimal rajz kell :) Remélem egy hónap múlva ilyenkor már arról fogok tudni írni.
Meg persze fejleszteni kellene ezt a minimal dolgot is, mert eddig csak három rajzot készítettem el hirtelen felindulásból, nem rosszak első próbálkozásra, de azért többet akarok.

2011. július 2., szombat

Kochou

Ezen most nagyon nevetek... mindig van valami, ha nem lenne, akkor ott gond van!!!
Valamelyik nap az egyik rajzomhoz írt egy lány,h tökre tetszik neki meg bláblá, lerajzolhatja e? Elküldtem a referenciát, nekem nem árt vele igazán, és még én leszek a jófej is, h segítek.
Visszaküldte a rajzot, h lássam én is pár napra rá. Igazán építő jellegű kritikát nem tudtam meg nem is akartam írni hozzá, de megjegyeztem, h hasonlít a modellre. Erre a válasz: az engem nem érdekel, amúgy se akartam, h hasonlítson!!!!!! (húszezer felkiáltójel még mellé)
WTF?! Akkor mi a picsáért kérte el? :D Most komolyan, én vagyok ennyire hülye, h keresem mindenben a logikát, vagy én vagyok a hülye, mert foglalkozom ilyenekkel? Igen, én vagyok az... Ha ennyire brutál módon nem akarta, h hasonlítson, akkor miért kérte el, miért használta, miért másolta? Ajjajj... már megint rés támadt az állatkert kerítésén, Isten nem figyeli a hézagokat.

Egyébként tutira nem engedném a netet csitriknek használni! Arrogáns, tehetségtelen szájhős horda, akiknek a segge ki van nyalva otthon, ahogy füttyentenek, úgy ugranak köréjük. Hol tudják ezek,h mi a tisztelet, becsület?! Néha úgy szájba basznék néhány embert, sajnos nem csak ezeket a tiniket, de ők megint más történet.
De nem is érdekel, már ahhoz is fáradt vagyok,h kiírjam magamból. Maga kárán tanul az ember, én már megtanultam, tanulom.... "ezek" meg fognak még magukra maradni, mert nem lesz mögöttük anyuci-apuci keze és pénze. Majd akkor térjünk vissza a csodijó minden, szupcsin érzem magam dolgokra (mert buli az egész élet, mi?! Ha majd a smink és a magasan hordott orr nem takarja a kilátást beszélhetünk erről). Meg, ha majd egyetlen normális melóhelyet maguk mögött tudnak (nem, nem protekciósra gondolok, hanem a meghallgatás, őrült főnök, szopacs beosztás, idióta emberek) Na, ez az élet az igazi buli ;)


Na és, hogy kapcsolódjon is valahogy a blog eredeti céljához a bejegyzés:
most ezen dolgozom, az Istenért nem tudtam normális fotót készíteni róla. Jó lesz majd szkennelni is, ha egyszer kész lesz....
A/3-as méret, igazából sok idő még nincs benne, de most jön a haj, hmm... :)))
A kávét viszont megvontam!!! Baromi sokat iszok, ennyit nem lenne szabad, de veszettül kívánom mostanában. Mondjuk, lehet nem hatkor kellene reggel kelni és nem lenne kávéra se szükség.

Kochou (japán szó) annyit tesz: lepke. Gondoltam, hű maradok a megrendelőhöz, ez a rajz majd Japánba fog repülni, amint kész leszek vele :)