2011. június 26., vasárnap

Hamasaki Ayumi in roses

Sziasztok!

Elkészültem!!!! Soha többé nem fogom elbízni magam.... annyira megörültem, mikor megláttam, hogy mit is szeretnének rajzban viszont látni, hogy csak az arcot láttam meg néhány rózsát (áh... laza meló, nem lesz gond vele. ahham.... ) A rózsákkal több időm elment mint magával az arccal, most a haj is olyan lassan haladt, mondjuk ok, baromi nagy rajzról van szó, de nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fog izzasztani. De kész van.
Néhány fotót közben csináltam, ne kérdezzétek, miért esti mind, és miért nem bírtam reggel egy normálisat készíteni.
Észrevettem, hogy a kávé egyre lassabban mutatja ki hatását, szomorú dolog.

Ez a kép most az aktuális DA-n, mint friss verzió. Nem akartam túl sok wipet feltölteni, de ha jól emlékszem ez egészen tetszett (favokat és nézettséget tekintve) Remélem a végeredmény is okés lesz...bár, őszintén megmondom, hogy egyetlen embernek kell most tetszenie, az meg majd csak akkor kapja meg, ha Kanadában vége a sztrájknak.


Na és akkor itt az első igazi esti fotó :D

Ez még tegnapi, azt hittem kész leszek vele estére, de a kezem görcsöt kapott és muszáj voltam idő előtt pihentetnem.

A fentebbi szkennelés eredménye, de itt már látható, hogy kicsit macerásabb lett volna ekkora felülettel kínlódni.


Itt már másodjára hallgattam a Perzsia hercegét végig (filmet szeretek hallgatni rajzolás közben, az gyorsít kicsit a tempómon). Zene szigorúan megvonva, mert énekelni kezdek.... még a kaktusz se bírja, gondolom nem kell tovább részleteznem :/

A vázlat rengeteg időt elvitt, mire letisztáztam és átrajzoltam újra a fő vonalakat egy egész napnál jártam. Ehhez a rajzhoz most a legvékonyabb dörzsicerkát használtam (nem gyorsított a haladásban ez tény, de a háttérnek és hajnak kellett a teljes elmosás, naggyal nem volt olyan jó, szemcsés maradt). A monopol radírom is a végét járta, következőhöz már meg kell bontanom egy újat.

És akkor a végleges verzió: Most anyunak ez nagyon megtetszett, mondta, hogy igényt tart egy saját verzióra is egyszer. Az a jó, hogy nem tud hazudni.... ha nem tetszik neki valami, azt rögtön mondja, csak utána gondolkodik, hogy kissé lehet nyersen fogalmazott, de akkora már betört az én fejem is :D De akkor tudom, hogy valami nincs a helyén, neki kell még ülnöm.

A szkenneremen állítgattam, most a szerencsésebb rosszabb helyzet áll fenn: nem adja vissza az eredeti színeket, de inkább legyen világosabb, mint beégett az egész.
Ps-ben nem nyúltam bele nagyon, összeillesztettem a darabokat, néhol lehet látszik is, bocsánat.
Szóval, csak azt akartam mondani, hogy beállíthattam volna sötétebbre, de nem akartam. Ez most valahogy tetszik így világosan :)

Felhasznált eszközök:
Referencia, rotring (2B-s béllel), 4 és 6B-s ceruzák.... és voltam boltban, elfelejtettem megnézni a lap márkáját :(( DA-ra kiírok dolgokat, hogy ne kérdezzék ezerszer (lsd faber castell offset paper), de ez biztos, hogy nem az, mert baromi drága lett hirtelen. Szerintem Koh-I-Noor lap, de nem vagyok benne biztos.

DeviantArtom

FaceBookom

2011. június 25., szombat

Lepkés

Egy ideje már ezzel szórakozom, igazából óra annyira nem sok lenne benne, de a hét kiesett, egyetem, kórház, családi látogatások, tegnapi nap is csajoké volt, ma is sütés főzés a holnapi szülinapra... (hah, amint elmegy a szomszéd a tortát is folytatom, most szétdaraboltam a piskótát, a puding hűl, olyan jó lenne, ha egyszer én is kapnék végre finom tortát a szülinapomra!! Nem boltit... kézzel, otthon készültet!! Az az igazi, na mindegy:) )
Szóval nem nagyon tudtam a rajzzal foglalkozni. Ma is átjáróház volt nálunk.. azt hiszem reggel 6,10-kor volt az első, bár akkor még csak azt hittem álmodom (nem, és még csak nem is téves volt, hozzám jöttek.)
Ez a rajz majd Kanadába fog menni (ha a postások újra fognak dolgozni feléjük), addig is megcsinálom, ki tudja később hogy lesz időm rá. Meg, ha félbehagyok egy rajzot, akkor legalább fél év, mire újra rászánom magam, hogy csináljam. Szóval, befejezem, ha fene fenét eszik is... majd ezután csinálom a menetterv szerinti következőt.
A/3-nál ez is nagyobbra sikeredett végül, de nem baj, hengert megvettem, bőven bele fog férni :)

A fotó nem túl jó, tudom, amint kész lesz be fogom szkennelni :)) De azzal most nem akartam szenvedni. Szerencsére, eddig tetszik a megrendelőnek is, erősen wip még a kép, mindig találok hibát, javítani valót a már késznek vélt részeken. Önkritika legalább kifejlett állapotában van jelen :D

Ja, egyébként a rajzon Hamasaki Ayumi van (igen igen... ekkora mákot, h a kedvenc énekesnőmet kelljen rajzolni pénzért azért elég pofátlan dolog:D) Ez a referencia egy megszerkesztett kép, az egyik album borítóit vagdostam össze, mert a srác nem tudott dönteni a két kép közül, mivel úgyis egészen nagy rajzról van szó, bőven belefért a két alak. Örült is neki :) Nőből vagyok... megoldom a gondot, ő még most is a kényszer választás felett ülne szerintem :D
Régebben meg akartam magamnak is rajzolni ezt, de most, hogy felénél járok már tudom,h ha meg is fogok, az nem idén lesz :)

És jelentem alásan, a net mentes napok kifejezetten jót tettek/tesznek a lelki világomnak. Igaz, fészre felmentem párszor, visszaigazoltam az ismerős kéréseket meg a levelekre válaszolgattam (hellyel közel), de semmi több. DA-ra szintén nem mentem fel, csak felidegelem magam rajta, a magyar csoportokat és tagokat erősen szortíroznám. Kevesen maradnának fent, ha rajtam múlna, még jó, h nem rajtam múlik... Nem tudom,h más nemzet büszke és nemes alkotói is ilyen balfaszok meg gyökerek-e egymással, mint mi magyarok, de sztem itt is visszük az aranyérmet.
(nem is egymással... másokkal. Na mindegy, nem szaladok bele a mellék sztorikba most)

Igen, eszembe jutott mit akartam már lassan egy hete:) Az egyik tartozásom leróni: Itt az előző fotó szkennelt változata, a hegedűs rajz:

Csóközön Mindenkinek, erő helyett most az ásványvíz legyen veletek!
Facebookom
Deviantartom

2011. június 13., hétfő

Zenés


Sziasztok!

Most egy hegedűs képpel szórakozom.... A/3-nál nagyobb méret, megrendelésbe megy. Sajnos a fotó nem a legjobb, de majd ha kész lesz, normálisan beszkennelem. Most nem akartam már vele nagyon szenvedni, lévén, hogy A/4-nél már nagyobb a kész rész, duplán kellett volna szkennelni, ps-ben kínlódni stbstb... ahhoz nem ittam még elég kávét.
Szóval, adott egy ilyen fotó, legalább ezzel is nyüstölöm magam, hogy siessek és rendes verziót is töltsek fel. :) Igen... megint pár órám van rá, jó lenne ma, holnap befejezni, de ez kisebb fizikai képtelenség, eltekintve, hogy ma névnapozás lesz, holnap rohanás, szerdán megint szülinap, csütörtök doki...wááá, hogy leszek én kész csütörtök reggelre? :( Sehogy... vagy teljesen :D

Vigyázzatok magatokra, csók mindenkinek!
~Ena

2011. június 1., szerda

Lepke Hölgy aka Szilvus

Sziasztok!

Most sokkal vidámabb témával jöttem. Barátnőm szülinapjára készültem kis meglepetéssel:)) Mivel ő is lepke bolond, így nem volt kérdés, hogy a beszerzett lepke mellé mivel jövök még.

Minimál stílusban gondolkodtam. Szilvi nagyon egyszerű, jó szándékú, de ugyanakkor nőies csajszi, nem akartam csicsás dologgal előállni. Ezt a stílust pedig nagyon szeretem, teljesen olyan, mint Szilvus, egyszerre nőies, elegáns, és remélem tetszetős is :))

Még tavaly készítettem róla egy nagyon jó fotót, amit felhasználtam most. Igyekeztem a szem-száj-orr és haj körüli részekre összepontosítani, a többit pedig üresen, azaz lapnak a színén hagyni. Bár erős volt a késztetés, hogy tónusozzak, de sikerült megálljt parancsolnom magamnak (segített benne a kezem).

A kerethez mérten rajzoltam, olyan A/5 és A/4 közötti méretről van szó.

A papír most új.... amit használtam eddig, nagyon megemelték az árát (FB offsetet használtam egyébként). Ez a lap is hasonló hozzá, de kicsit vékonyabb, ami egyszerre jó, mert a rostok hamarabb magukba szívják a grafitot, gyorsabban haladok látványosan.
Viszont a fekete részekkel a megspórolt időt visszahúzom. Dupla erősen kell dolgozni rajta, és mivel vékonyabb a lap, figyelni kell a hullámzásra.

Mindenesetre maradok ennél, legközelebb, ha veszek a nevét is megnézem...helyesebben, nem csak nézem, de felírom, mert most is megnéztem, csak elfelejtettem :( :D

Ceruzák: HB, 4 és 6B grafit, illetve rotring (2B-s béllel)
Monopol radír, dörzsicerka


És akkor az elkészült rajz, íme:

Remélem fog neki örülni :))


Köszi, hogy elolvastad! Szép napot Mindenkinek, ne idegeskedjetek feleslegesen és vigyázzatok magatokra! :)

~Ena


Facebookom
Deviantartom

Rajzolj nekem boldogságot, és kérlek ne engedd, hogy kiradírozzam.

Lesz jobb, tudom, még túl fiatal vagyok. Vannak dolgok, amiket nem akarok és soha nem is fogok tudni elfogadni. Tények, adatok a 23 évemmel szemben. Hiányzik a hangjukból a korholás, a szidás utáni lelkiismeret furdalás, sunnyogás a bocsánatot jelentő cinkos mosolyukért, a könnyebbség, hogy nem haragszanak, csak egy pohár tört el, igaz, a héten már a negyedik. Kézremegést egy fiú társaságában akarok, várakozni eredményekért a neptun üzenet miatt akarok, álmatlanul forgolódni és rémeket képzelni egy barátokkal megnézett horror miatt akarok Mindig jobbat akarunk, és mire észbe kapunk, mi is marad? Mert mi van most? Aggodalom, féltés, ülj le és pihenj... hozzak valamit? És ilyenkor mindig éget a szemem, már én sem tudom pontosan miért, azt akarom, hogy úgy legyen mint régen. Szidjanak le és ne óvjanak, ha újra eltörök valamit.