2011. május 19., csütörtök

To late...

Sziasztok!

Ahogy ígértem, újabb rajzzal jövök. Nem merem leírni, mióta húzom ezt a darabot... Kata iszonyat türelmes és megértő, több ilyen emberre lenne szüksége a lelkemnek!! :)

A kép, amit szeretett volna(színes): Először egy másikat néztünk ki, de azzal történt kis baleset, mivel úgyis újra kellett kezdenem az egészet, így megkérdeztem Katát, lenne e most új kedvence. Néhány képet mutattam neki, aztán ennél maradt. Amit nem bántam, mert úgyis szerettem volna már régebben lerajzolni. Így legalább tudom, hogy jó helyre megy.

A/3-as méret ismételten. A legelső lépésekről lemaradtam, a fényképezőm szervízben nyaralt, mobil meg luxus lett volna (ezt a vonalat itt be is rekesztem, mielőtt mélyebbre süllyednék benne)

Az első wip a rajzról. Talán nem is baj, hogy nincs hamarabbi fázis kép, annyira nem volt érdekes maga az arc, sőt, kifejezetten zavaró volt az üres lapon. Kicsit még ez is bántja a szemem.

Hogy haladjak is, még egyetemre is képes voltam bevinni, hogy fogadóórákra várva rajzolgassak. Többet se csinálok ilyet szerintem, ha csak nem találok magamnak valamilyen kis zugot, ahova elbújhatok a magam csendességében. Minden kis neszre felkaptam a fejem, többet ártottam magamnak, mint használtam. A fekete háttér mindenesetre megszületett, Tekla kedvenc része következett, a sál (kár, hogy nevetést nem tudok mellékelni, megérne egy misét Teku röhögése,
mikor meglátta, hogy a legizgibb rész még hátra..:D)
Ekkora már az óriási 6B-s cerkámnak csak a lehegyezett részei maradtak.... a csuklóm most sem érzem, lefekvés előtt csodakenőcsömet elő kell kotornom a fiók mélyéről.
Szeretem azokat a részeket, ahol homályos felületek vannak, de ennél a rajznál jöttem rá, hogy ez csak bizonyos mértékben, mennyiségben szerethető. Nem mondom, hogy szenvedés volt, de földhöz vágtam volna párszor, ha magamnak készül... elég lett volna annyi kis ködösítés, ami a hajnál van fent, bőven elégedett lettem volna vele, de néhány kávé után mintha már fent is lettek volna a fő árnyékok.

Kis javítgatás, toldás, foldás, szkennelés és parancsoljatok, a kész kép:
Jól látjátok, levágtam a szélét. Élőben az A/3-as méretnél maradtam, jól is mutat, de gépen már nem tetszett.

Innentől már csak abban bízom, hogy Katának fog tetszeni és megérte neki ennyit várni.... :))

Felhasznált dolgaim: dörzsicerka, 2-4 és 6B grafit (Milan termék), megfáradt csuklóm, egyetemi padok, kávék.


DeviantArton a rajz: http://ffnana.deviantart.com/art/To-late-commissions-209470821
Facebookon a többi rajz: https://www.facebook.com/pages/Enik%C5%91-Szab%C3%B3ffnana-ART/134776239903135

2011. május 18., szerda

Like a Shooting Star

Jójó, nem mostani, de kíváncsi vagyok, hogy néz ki gyakorlatban az, amit elméletben nagyon kitaláltam :)
Még április elején elküldtek egy fotót mailemre, hogy lenne e időm lerajzolni. Vintage kép, soha nem rajzoltam még ehhez hasonlót, kíváncsi voltam rá... na meg, úgy első ránézésre nem tűnt túl bonyolultnak.

Persze, meg is tetszett... sok olyan kis érdekes felület volt rajta, amit amúgy meg imádok rajzolni. (Fentebb a kapott kép!)


Rajzoláshoz viszont már nehezebben bírtam magam rávenni. Ritkán van ilyen, nagyon sokat piszmogtam az arccal, nem tetszett, abba hagytam, újra kezdtem, pihentettem... jóformán mindent csináltam, csak rajzolni ne kelljen (ezt legalábbis).
Amikor már csak másfél napom maradt postázásig félretettem minden egyebet és addig nem álltam fel, míg az arcot nem véglegesítettem:




Itt volt az a pont, hogy tudtam, már csak kicsi erő kell, azután már menni fog, folytattam, hogy lássam, van is értelme... azután tényleg varázsütésre haladt a történet előre. A/3-as méretről van szó jelenleg, dörzsicerkát, monopolradírt, rotringot (2B-s béllel) használtam, illetve 4 és 6B-s ceruzákat.

A ruhától kicsit féltem
(bár mindenkinek az ülőke tűnik nehezebbnek...
elmondanám, hogy a legjobb része volt az egész képnek, kifejezetten ajánlom mindenkinek. Látványos, gyorsan lehet vele haladni és sikerélményt is tud adni:) )
Szóval a ruha... nem mondom, hogy annyira megijedtem tőle, de elgondolkodtam egy percre, hogy talán így kellene hagyni... van benne valami érdekes az üres részekkel :) Ha magamnak készítem, tutira így hagyom, ámde... muszáj voltam nekileselkedni a dolognak.

Ezután már csak a háttér maradt, az pedig már tényleg csak az utolsó lépés (egyébként ezt a részt utálom a legjobban, mire ideérek már nagyon megkedvelem a rajzot és rossz befejezni, viszont jó is, hogy végre másikba kezdhetek.... mennyi rajz landolt a szemetesbe, mert elbénáztam azt, ami a legegyszerűbb; egy nyűves háttér)


Az eredeti fotó és a rajz is megtalálható a DeviantArton.
A fotó itt: http://mementomori-stock.deviantart.com/art/Vintage-dreamer-113485843
A rajz pedig itt: http://ffnana.deviantart.com/art/Like-a-Shooting-Star-204485546?q=gallery%3Affnana&qo=0

2011. május 15., vasárnap

Nagytakarítás

Kitöröltem mindent, új lappal kezdem.... másfél éve nyitottam meg a blogot, aztán valamiért, az elmúlt fél évben nem tudtam hozzáférni a saját oldalamhoz. Most teljesen véletlenül keveredtem ide, gondoltam, ha már megadatott a szerencse, hogy beléphetek, rendet teszek.

Inkább ide töltöm fel a folyamatban lévő rajzokat, úgyis mindig kérdezgetik mit hogyan csinálok. Fotók alapján mindenkinek könnyebb lesz az eligazodás.

Facebookon: http://www.facebook.com/pages/Enik%C5%91-Szab%C3%B3ffnana-ART/134776239903135
Egy "lájk" az egész, mindenkit szeretettel várok :)
DeviantArton: ffnana.deviantart.com

Remélhetőleg hamarosan jövök, friss képekkel, addig is szép napot mindenkinek! :)